iaxSys Informatika

Informatikai szolgáltatás az Ön cégének. Egyszerűen, olcsón, profiktól.

Hírek

  • Sikeres visszaállítás távoli mentés szolgáltatással

    Az iaxSys Informatika ügyfele hatékonyan védte meg adatait távoli mentési megoldásainak segítségével

    Tárnok, 2023. november 2.

    Az iaxSys informatika, a megbízható informatikai szolgáltató, örömmel jelenti be, hogy egyik ügyfele a cég távoli mentési megoldásait használva sikeresen őrizte meg az adatait egy telephelyét ért fizikai támadás során.

    A cég ügyfele, egy vezető hazai középvállalkozás, sajnálatos módon egy fizikai támadás áldozata lett, mely veszélyeztette a telephelyen tárolt értékes adatokat. Adataik biztonsága érdekében, alkalmazták az iaxSys által biztosított távoli mentési megoldásokat havidíjas szolgáltatás keretein belül.

    Az iaxSys távoli mentési rendszere kulcsfontosságú szerepet játszott az ügyfél védelmében. A rendszer lehetővé tette az adatok biztonságos és redundáns tárolását távoli szervereken, így azokhoz a támadók nem tudtak hozzáférni. Az ügyfél számára ezáltal lehetőség nyílt az adatok gyors helyreállítására és az üzleti folytonosság fenntartására a támadás után.

    Az iaxSys által kínált távoli mentési megoldások széles skálája az ügyfeleknek lehetőséget biztosít arra, hogy az ilyen kritikus helyzetekben is megóvják adataikat és üzleti folytonosságukat.

    „Ügyfeleink biztonsága mindig prioritás számunkra. Az általunk biztosított távoli mentési megoldások segítették ügyfelünket az adatok biztonságos tárolásában és a támadás utáni gyors helyreállításban”

    Az iaxSys Informatika továbbra is elkötelezett az innovatív és hatékony megoldások kínálatában, amelyek segítik ügyfeleit az adatvédelemben és az üzleti folytonosság megőrzésében a digitális és fizikai fenyegetésekkel szemben.

  • Az SSL egyszerűen: Hogyan Véd a Titkosítás az Interneten?

    Az interneten való böngészés és az online adatátvitel során az adatok biztonsága kritikus fontosságú. Az iaxSys Informatika mindig is arra törekedett, hogy biztonságos környezetet teremtsen az Önök számára az online tevékenységek során. Az SSL (Secure Sockets Layer) egy fontos eszköz ezen biztonság garantálására, és szeretnénk részletesen bemutatni, hogy hogyan segít ez az eljárás.

    Mi az az SSL?

    Az SSL egy kriptográfiai protokoll, amely az interneten történő adatátvitelt biztonságossá teszi. Alapvetően egy olyan technológia, amely titkosítja az adatokat a böngésző és a webhely közötti kommunikáció során.

    Hogyan Működik?

    Amikor egy weboldal SSL-t használ, a kapcsolatot titkosított csatornává alakítja át. Az adatok, amelyeket küldesz vagy fogadsz, olyan kódolt formában utaznak az interneten, amit csak a célcímzett tud megfejteni. Ennek köszönhetően a rosszindulatú személyeknek vagy hackereknek nem lesz könnyű dolguk az adatok ellopásában vagy megértésében.

    Miért Fontos?

    Az SSL használata kulcsfontosságú az online biztonság szempontjából. Amikor például bankszámládra vagy más személyes fiókodba jelentkezel be, az SSL segítségével az adatok védelme alatt állnak. Ez azt jelenti, hogy még akkor is, ha valaki hozzáfér az adatokhoz, azokat nem tudja értelmezni, mivel titkosított formában érkeznek.

    Hogyan Ismerhető Fel?

    Az SSL-t használó weboldalak URL-jében az „https://” kezdetű cím látható. Az „https://” azt jelzi, hogy a webhely biztonságos és titkosított kapcsolaton keresztül érhető el. Ezenkívül a legtöbb böngésző a címsorban zöld lakat ikonnal vagy egy „biztonságos” jelzéssel is jelezni szokta a biztonságos kapcsolatot.

    Mire használható?

    Weboldalak Védelme

    Az SSL-t a felhasználók saját weboldalainak védelmére használhatják. Amikor az SSL-t a weboldalukhoz csatolják, a látogatók böngészője azt észleli, hogy a weboldal biztonságos és titkosított kapcsolaton keresztül érhető el. Ez növeli a látogatók bizalmát a weboldallal szemben, és segít megelőzni az adatlopást vagy a biztonsági problémákat.

    Üzleti Webáruházak

    Az SSL különösen fontos az online üzletek vagy webáruházak számára. Amikor egy felhasználó online vásárol vagy fizet, az SSL segítségével az érzékeny banki vagy fizetési információkat biztonságban tarthatja. Ezáltal megvédheti az ügyfelek személyes adatokat, például bankkártya információkat a fizetési folyamat során.

    Email Titkosítása

    Az SSL-t használhatja az e-mail címének titkosítására is. Ez a fajta SSL használat kódolja az e-maileket, hogy megvédje azokat az illetéktelen hozzáférés ellen. Ez különösen hasznos lehet, ha az e-mailben érzékeny információkat küld vagy fogad.

    Adatbázisok Védelme

    Az SSL-t lehet alkalmazni az adatbázisok védelmére is. Például, ha valaki saját webes alkalmazást fejleszt és adatbázist használ a felhasználói adatok tárolására, az SSL használata segíthet a tárolt adatok biztonságában.

    VPN Kapcsolatok

    Egy felhasználó saját SSL-t használhat a VPN (Virtual Private Network) kapcsolatok biztonságára is. Ez különösen fontos lehet azáltal, hogy a VPN-t használva az internetes tevékenységét titkosított csatornán keresztül védi.

    Az iaxSys Informatika mostantól SSL értékesítésbe kezdett, ez kiemelkedő lehetőséget jelenthet az ügyfelek számára, hogy biztonságosabbá tegyék online jelenlétüket és tevékenységeiket. Az SSL lehetővé teszi az adatok titkosítását az internetes átvitel során, így biztosítva az adatok biztonságát és az online szolgáltatások megbízhatóságát.

    A részletekért keresse fel kollégáinkat.

  • Születésnap

    Az iaxSys Informatika büszkén ünnepli a 20. születésnapját! Az elmúlt két évtizedben a cég számos változás és kihívás elé nézett, de mindig sikerült megfelelni az új helyzeteknek és az ügyfeleknek is.

    Az elmúlt 20 évben sok dolgot elértünk, köztük az informatikai Helpdesk szolgáltatások terén. Emellett a hardver és szoftver értékesítés terén is sikeresen tevékenykedünk. Azonban az ünneplés ma nem csak az elért eredményeinkről szól, hanem arról is, hogy hálásak vagyunk minden ügyfelünknek, akik támogattak bennünket az elmúlt években. Az ő bizalmuk nélkül nem jutottunk volna el idáig.

    Az iaxSys Informatika mindig is elkötelezett volt az innováció és a fejlődés iránt, és az elkövetkező években is szeretnénk folytatni ezt az utat. Az új technológiák és az ügyfél igények változása arra késztet bennünket, hogy folyamatosan fejlesszük szolgáltatásainkat és alkalmazkodjunk az új helyzetekhez.

    Ezért ma együtt ünnepeljük az elmúlt 20 évet, de a jövőre is nagyon optimisták vagyunk. Büszkék vagyunk arra, amit elértünk, és nagyon hálásak vagyunk azoknak, akik ebben segítettek nekünk. Köszönjük az elmúlt 20 évet, és készen állunk az újabb kihívásokra és sikerekre!